AutoCAD Level Curves - Saka Total Station Data

Carane mbentuk garis kontur kita wis rampung karo program liyane. Ing kasus iki, aku arep nindakake karo program sing ing siji latihan nuduhake kula salah siji saka teknisi paling apik; sing wis dikawruhi nanging sing ora dikepengini. Aku bakal ngringkes bagian wiwitan amarga sawetara wektu kepungkur aku nerangake carane data saka stasiun total, lan ditulisi menyang format dxf. Ing kasus iki, aku arep nggawe varian, maringaken dhaftar TCTerms ing format txt lan ngimpor saka CivilCAD, aku bakal nerangake ing cara prasaja supaya ngleksanani dianggo rampung kanggo wong-wong sing pengin didownload data saka stasiun kanggo model digital; sasampunipun panuntun maca basa Kolombia ingkang kula lajengaken nunggu post profiling ing ngajengipun.

1. Ngonversi format .sdr menyang dhaptar poin .txt

Aku arep nggunakake apa kita nuduhake ing Topografi Saiki, supaya kawruh ora dilayani ing kepala wong sing mung mlaku-mlaku utawa ing kasus sing luwih elek, sing sing nliti kanthi kapentingan gedhe lali profesionalisme lan luwih milih ora bisa nuduhake wong liya.

Ing artikel kasebut kita nerangake, lan saiki aku ora bakal mbaleni, carane ngatur pengiriman data saka stasiun total. ing kasus iki, aku mung arep fokus ing apa sing wis rampung saka Prolink.

  • Kita mbukak proyek anyar, nggunakake Gambar> Proyek Anyar prolan sokkia. Banjur kita milih Gambar> Impor kanggo ngowahi file .sdr sing diasilake dening stasiun total.

Sawise proses iki rampung, banjur bakal diekspor menyang format txt.

  • Saka menu sing padha, kita milih Gambar> Ekspor, lan ing jendhela, kita milih opsi kasebut Koordinator Dikurangi, ngganti format kasebut Penz dikurangi terkoordinasi (* .txt). Mangkono, apa sing diimpor bakal dadi data sing dipisahake karo koma ing urutan Titik, Coordinate X (Easting), Coordinate Y (Northing) lan elevasi (Coordinate Z).
  • Berkas iki disimpen ing alamat proyek kita ing kapentingan.

2. Prakawis CivilCAD

Kanggo akeh program iki bisa uga ora dikenal, nanging wis watara suwe; versi wis mlaku ing 6.5 14 AutoCAD (ing 1994 !!!) iya akèh iki karo windows ngambang nalika SoftDesk 8 digawe iku cara banget intuisi printah teks, lan kasebut SoftDesk amarga iku leluhur saka rong aplikasi saiki wis AutoDesk (Tanah lan Sipil 3D).

Kauntungan sing CivilCAD wis, iku kanggo rega cukup diakses, iku apa sing njupuk saka Hispanik fokus, kaya sing ora Eagle Point kanggo konteks Anglo-Saxon; yen kita nambah sing bisa kaleksanan ing Bricscad, kita bisa nyimpulake yen masalah ekonomi minangka salah sawijining potensial paling apik. Ora kaya mangkono nalika nindakake ing AutoCAD amarga ana versi lengkap, amarga AutoCAD LT ora ndhukung perkembangan ing runtime, ya, iku ndhukung saka AutoCAD 2012 menyang sawetara versi maneh.

CivilCAD minangka aplikasi sing dikembangake dening perusahaan Meksiko ArqCOMMaking praktis kanggo Engineering lan rutin topografi parceling kumpulan, model digital, profil, desain geometris dalan lan jaringan hidorosanitarias. Ora apa bakal menehi hasil apa karo Civil3D nanging praktis (ora nindakake kabeh, nanging apa kita kudu), malah ora sawetara iku tambahan sing siji bisa ora mung minangka generasi pola loro UTM lan koordinat geografis, printing Wizzard tata adhedhasar, otomatis Nomer persil lan macem-macem lapuran saka babak-speaking Spanyol kita.

Sawise CivilCAD dipasang, kita nggawe trabasan ing menu desktop utawa program sing mbukak AutoCAD karo menu tambahan sing disebut CivilCAD, saka ngendi kabeh fungsi sing dikembangake bisa diakses; senadyan saben uga nduweni komando teks kanggo sing seneng golek Belgia kanggo Belgia. Grafik ing ngisor iki nuduhake carane menu CivilCAD kudu katon, senadyan ing layar maksimal iku baris horisontal sing padha.

prolan sokkia

3. Impor data txt saka CivilCAD

Kanggo ngasilake garis kontur, pisanan, sampeyan kudu nggawe file anyar lan nyimpen; sing wis rampung Gambar> Simpen.

prolan sokkia

Kanggo ngimpor poin sing kita kui ing langkah sadurunge, kita nglakoni CivilCAD> Poin> Tanah> Impor.

Waca ora kurang saka jumlah opsi impor saka CivilCAD. Saperangan kasebut minangka rutinitas sing metu saka cara sing Hispanics apa karo instrumen konvensional, ora kaya program digawe kanggo Amerika sing mung ngerti carane ngomong COGO lan kolektor.

Kita milih opsi kasebut n XYZ, lan kita nyathet panjenengan minangka nomer lan deskripsi titik.

Mripat, sing sadurungé nglakoni iki, trep kanggo verifikasi berkas txt, kanggo mesthekake yen wis nduweni struktur iki. Lan mung, saiki kita kudu nggawe Zoom Extent, kanggo ndeleng ngendi titik utawa setelan ukuran teks ambruk.

Gawe model digital

Iki rampung karo CivilCAD> Altimetry> Triangulation> Terrain. Sampeyan kudu ndeleng opsi sing katon ing ngisor iki, ing baris perintah gaya AutoCAD kuno:

Titik / Tingkat Kurva <P>:

Tegese, kita bisa nindakake saka kontur utawa titik sing ana. Yen C dipilih antarane kelompok, perlu Panggonan P, banjur ketik; yen P wis milih minangka ditampilake ing conto, banjur mung dileksanakake.

Banjur dheweke njaluk kita saka poin-poin, kita milih kabeh lan kita ketik.

Banjur dheweke njaluk kita jarak maksimum antarane titik; yaiku, supaya ora ngasilake triangulasi antarane titik-titik ujung jalur sing ditelusuri.

Jarak maksimum <1000.000>:

1000 minangka standar, nanging bakal gumantung marang kondisi survey kita; kita bisa nampa iku kanthi ngetik utawa nyelehake liyane. Yen minangka survey ing sadawane dalan, mesthine ora luwih saka kaping pindho jarak sing arep digunakake kanggo ngganti tampilan.

Angka Minimum <1>:

Iki minangka pilihan liyane, sing praktis kanggo ngukur triangulasi. Umumé, kita ora njupuk akun kasebut, nanging kita kudu yen survey kanggo rancangan irigasi, ing ngendi poin-poin sing padhet uga dijupuk.

prolan sokkia

4. Nggawe kontur

Kanggo iki, kita pilih CivilCAD> Altimetry> Level curves> Terrain. prolan sokkiaIng panel sing katon kita ngatur saben meter sawetara kita pengin kurva tingkat utama lan sekunder; delengen manawa umpan balik wong lanang ArqCOM mesthi, nalika wong-wong ngandhakake dheweke bakal disebut kurva lancip lan kurva tingkat sing kandhel.

Ing kene uga jeneng lapisan, werna lan faktor sing lumaku ing kurva kasebut. Elinga yen tingkat kurva ora garis sing cerdas, nanging spline karo simpul lan radiasi curvature, supaya kita bisa nemtokake paramèter kaya ing ngisor iki: Jumlah subdivisions utawa dawa minimal kurva, praktis supaya sistem ora ngasilake kurva tingkat sing katon kaya poligon utawa rambut cukur rambut Curazeña - lan ora mung saka sirah 🙂 -

Nalika milih Ok, pilihan kanggo milih model triangulasi muncul ing baris perintah.

tingkat kurva karo autocad sipil

Kanggo menehi label kasebut, kita milih: CivilCAD> Altimetry> Level curves> Annotate. Kita ngatur utawa nrima kanthi standar apa sing bakal teka, babagan skala sing bakal digunakake kanggo nyetak, dhuwur teks, unit, decimal lan yen kita mung pengin label ing kurva tingkat utama.prolan sokkia

Skala Print 1 kanggo <1000.00>:
Dhuwur teks ing mm <2.5mm>:
Meter / Kaki <M>:
Jumlah Decimal <0>:
Ngrekam kurva tingkat lancip? S / N:

Banjur kita klik ing rong titik ekstrim sing intersect tingkat kurva ngendi kita tertarik ing label.

kesimpulan

Cetha yen 3D sipil wis ngalami tingkat sing nyengsemake kanthi nindakake iki, utamane amarga eksploitasi node xml sing dipasang ing panel kiwa, ing ngendi obyek model beda bisa duwe templat, uga amarga model ana ing wadhah, uga Titik lan kurva tingkat utawa peta slope mung representasi visual saka sing disimpen.

Ora kaya CivilCAD, sing ngasilake obyek sing bakal ngilangi dinamisme iki. Nanging kanggo wong-wong sing nggunakake Softdesk bakal ngerti yèn nganti tekan langkah iki, ana rasa semangat, iman marang sing ora katon lan sing luwih apik. Ana kauntungan gedhe nggunakake CivilCAD, langkah-langkah kurang, senadyan aku wis ngrampungake prosa saya kanggo kesenengan murni redundar lan kanthi resiko nggawe rambut abu-abu anyar kanggo penerjemah manis sing saka Peru wis narik ing egeomate.com

11 Balesan kanggo "Tingkat kurva karo AutoCAD - Saka Jumlah data stasiun"

  1. Hai, aku Rodrigo Hernández L. saka Chili
    lan aku pancene ngurmati apa sing dikerjakake, aku ngajari topografi luwih saka 20 kepungkur.
    Lan angel banget kanggo wong sing sinau ing subyek kanggo mulang neophyte kanthi cara sing bener sinau.
    Sincerely
    Gracias

  2. Aku kudu njupuk dhuwur saka terrain alami menyang unsur sing ditambahake kaya aku bisa nindakake ... Aku wis duwe topografi
    thanks ...

  3. Uga aku dadi topografer ing pirang-pirang taun, aku wis nggunakake theodolite kanggo babagan 22 taun, nanging kanthi stasiun total aku ora duwe akeh pengalaman ing syarat tingkat kurva sing prosedur, kanggo ngunggahake garis kontur kanthi total stasiun

  4. Hello g! lan Hello Alice:
    «Dheweke menehi rencana karo level lapisan sing dicithak ing kertas. Aku kudu dikirim menyang autocad supaya bisa digunakake.
    Apa sampeyan bisa ngomong babagan kepiye?
    Solusi:
    1) Njupuk gambar pesawat
    2) Ngonversi gambar menyang JPG
    3) Kanthi Desain Raster AutoCad, dijupuk
    4) Ngenali babagan ekstrem saben kurva tingkat primer (garis tebal) kanthi elevasi. Program bakal takon sampeyan. Uga, mirsani nomer kurva tingkat sekunder (garis tipis) antarane kurva tingkat utama amarga program bakal nyuwun sampeyan nemtokake ing gambar.
    Simpen file banjur bukak karo AutoCad.
    Iku kabeh aku elinga nglakoni sawetara taun kepungkur
    Salam saka Meksiko

  5. Padha menehi kula peta kanthi tingkat cetakan sing dicithak ing kertas. Aku kudu mlebu menyang autocad kanggo nggarap iku. Apa sampeyan bisa nindakake iki?
    Apa sampeyan bisa ngomong piye carane?

  6. THANKS ALWAYS IT VERY IMPORTANT THAT ANYTHONE HAS THE ENACTENCE OF TEACHING, Since MANY PEOPLE ARE VERY SELFISH AND DO NOT LIKE SHARE THEIR Knowledge.

  7. sore, takon cadar cadar 2008, aplikasi ing sipil autocad 3d 2011 ,,,,,,,, matur nuwun

  8. Apik banget, aku saiki nggunakake Civilcad kanggo karya survey topografi lan aku bisa njamin yen alat kasebut penting banget sing nyepetake wektu kerja kantor lan gampang dianggo.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.