Python: basa sing kudu prioritize Geomatics

Pungkasan taun, aku bisa nyeksoni kepiye kancaku «Filiblu» kudu nyingkirake program Visual Basic for Applications (VBA) sing dheweke rumangsa kepenak, lan nggulung klambi sinau Python wiwit isih awal, supaya bisa adaptasi plugin kasebut «SIT Munisipalitas» babagan QGIS. Iki minangka aplikasi sing wis dadi jelas, lan sing paling angel aku dadi desainer fungsional amarga aku durung nganti saiki. Sawise ngobrol ing wektu kasebut karo Fili lan bubar karo Nan saka Peru, sing wis deoxidisasi karo kursus Python sawetara wulan saiki, kita nimbang babagan postingan iki, mikir babagan pentinge Python wis dadi basa ing jagading Sistem iki saka Informasi Geografis.

Masalah kasebut bisa uga ora katon, utamane kanggo wong-wong sing wis suwe anggone nganggo basa iki. Mriksani topik Geofumadas, mung sawetara artikel 16 waca Python, lan meh minangka pelengkap kanggo macem-macem diskusi. Nanging kita wus ngandika sadurunge, Geomatics kaping, kudu Master pangembangan aplikasi, ora kudu amarga lagi pengabdian kanggo program, nanging amarga iku urgent sing bisa ngerti orane katrangan lan ngerti carane tumindak utawa ngawasi pembangunan IT in geospatial.

Mesthi basa sing digawe dening Guido van Rossum Wis nyedhiyakake dhewe ing segmen sing tambah akeh banget. Nemokake artikel Stephen Cass ing IEEE Spektrum kita nemokake yen Python saiki manggoni papan pisanan ing ranking, nalika basa program ndhuwur diucapake, sanajan wis Forbes kita wis diantisipasi soko padha. Mesti wae, saiki ing versi 3 kasebut wis presented wis ditetepake ing hubungan kanggo presentation umum sawijining ing 1991 adoh. Lan senadyan aku aran sing kanggo marga saka objectivity, aku ora kudu manggon ing virtues Python mungsuh basa liyane, aku ora bisa bantuan panah pilihan aku wis angsal dening Python, loro kanggo fitur multi sawijining - waé minangka keluwesan lan pengalaman urip kanggo ndeleng Programmer ngganti gampang kanggo basa iki, luwih seneng saiki kanggo aplikasi Python senajan tresna stranglehold ing VBA.

Aku seneng pandhuan sing digawe dening Aimee, kanggo Sinau Python ing konteks nyasarake etika.

Nalika kita ngandhani bab iki karo Nan, nliti forum GIS, kita nemokake sing programer kepingin weruh topik kasebut. Yen kita menyang ranting ing gis.stackexchange Kita sumurup, yen sayang, akeh pranala sing dituduhake ora aktif; Nanging, ora mbusak titik wiwitan ing bayangan kita. Pitakonan dikembangake ana:

"Miturut pendapat sampeyan, apa buku / situs paling apik kanggo sinau Python yen sampeyan duwe karya GIS ing pikirane?

Miturut 'Descargar', tegese:

  • Ora suwe (buku)
  • Gampang mangertos (buku / situs)
  • conto praktis apik (buku / situs) "

Aku arep miwiti diskusi kanthi ngisolasi 'situs' saka 'buku'. Sawise obrolan Freudeana meh karo Nan, kita wis mikir yen bakal luwih orientasi. Kita miwiti, banjur karo 'situs':

1. Kabeh gumantung ing 'level'

Rekomendasi pisananku mesthine Python adhedhasar proyek Udemy, ora mung amarga ukurane, nanging uga amarga saka rega lan kasunyatan sing nalika wis ditindakake, ana umur akses menyang isi kasebut.

Kita ngerti yen ora dadi pemula minangka 'pakar'. Yen sampeyan lagi ngubungi, ora ana sing luwih apik tinimbang fokus ing basa kasebut lan ing babagan khusus. Mulane, nalika kita nemokake telung jawaban (sing nambahake suara 9) ngarahake Codecademy Aku mikir 'pemula', amarga situs iki ngidini cara prasaja kanggo ngenalake kita ing donya Python utawa basa apa wae sing arep kita sinau.

Kapindho, wis ana ing tingkat penengah, iku Coursera. Platform MOOC iki nawakake kursus-kursus sing kalebu ing area sing beda-beda. Utamane kita waca siklus dalan (5 in total)Python kanggo Everybody'Dening Charles Severance sing becik. Sapa njupuk urutan karo 'Dr. Chuck ', bakal ngerteni carane dheweke nuntun kita kanthi skillfully nalika piyambakipun maju ing Course tingkat kasusah mesthi.

Aku uga menehi kredit kanggo sawetara kursus Python ing Guru99, utamané sing digawé dèning veteran Google.

Temtu wae penengah, kitab sing nduweni jeneng sing padha karo situs iki: Learn Python The Hard Way. Latihan 52 sing nutupi topik sing beda-beda. Zed Shaw nduwe penggemar tanpa mangu-mangu. 44 milih buku!

Mesthine, kita ora bakal bisa nggoleki wong-wong sing tetep nganggo 'Alkitab'. Nanggepi iki karo 10 milih nuduhake yen kita tansah mriksa situs kasebut oficial punika alternatif ingkang sae kangge konsultasi.

Wis ing skala sing luwih cilik katon Hackerrank, CodingBat, Python nyata o iki. Ana apa wae kanggo kabeh, nanging ora menehi nggoleki.

2. Buku kanggo latihan dasar

Tawaran ing kene uga kasebar. Saben uwong mupangatake luwih becik karo buku tartamtu. Tanpa lali banget sinau 'Learn Python The Hard Way' kita temokake salah tampa padha:Cara Ngomong Kaya Ilmuwan Komputer'(free download)

Kurang milih kita nemokake 'Diving into Python'(10 votes lan uga download free) lan pungkasanipun karo 4 votes, Hans Petter buku Langtangen,' A Primer ing programming Scientific karo Python ', kang bisa ditemokake ing Amazon.

3. SIG lan Python. Spesialisasi

Wektu sing dikarepake teka. Lan kanggo pitutur marang kowe bener, informasi sing disedhiyakake dening forum GIS ninggalaken kita ing panti asuhan amarga pranala sing ora aktif. Sampeyan ora bisa diabaikan, apa sing ditawarake GisGeography minangka alternatif gratis. Senajan mratelakake panemume, ing subyek iki, trep kanggo nandur modal ing wiwitan. Banjur solusi gratis utawa buku bakal menehi kekuatan luwih gedhe.

Ing konteks Hispanik kita, lan khusus babagan aplikasi GIS ing Python, Aku bakal menehi rekomendasi meh karo mripat ditutup kanggo telung situs loropaken ing geofumada blógsfera kita:

Ing kasus kursus ing basa Inggris, kanggo level awal, kita menehi saran situs iki:

  • Programming Foundation with Python (in Udacity) - Ups, iki umum, nanging kita ditambahake minangka ekstra. Kanggo sikut ing Python sinau kanthi aktif lan gratis. Kanggo ngunjungi.
  • GEO485 GIS Programming and Automation (Penn State Open CourseWare) - Sinau Python lan carane ngotomatisasi tugas GIS ing desktop Esri ArcGIS. Kanggo ngunjungi. (3 milih ing forum lawas kita).

Uga dhasar nanging kanthi luwih akeh informasi:

  • Python Geo-Spatial Development. Lawas nanging menarik, ora muspra nemu 23 rating suara.
  • El Fundamental Program GIS (GIS540) saka NC State University éntuk 4 votes. Iku misale jek, pancen kanthi katrangan liyane saka Penn State.
  • Warta kanthi akeh informasi. GIS LOUNGE nyedhiyakake macem-macem artikel, berita, kursus lan informasi liyane. Panjenengan 44 milih pilihan panganggo.

Wonten ing pengalaman kula, kursus online minangka panuntun dhumateng, ingkang sampeyan saged sinau kangge ngilangi rasa wedi panjenengan, nindakaken latihan ingkang dipandu, sesambetan kaliyan kanca sekelas lan guru; nanging ing pungkasan kursus, yen sampeyan pengin njupuk subyek kanthi serius lan njupuk menyang tingkat khusus, sampeyan kudu tuku buku sing apik. Ing babagan iki, kita diwenehake kanthi dhaptar sing bakal ditelaake kanthi tenang:

Kanthi swara 13, Python Geospatial Development kamangka wiwit mbangun aplikasi saka awal nggunakake Open Source GIS. Wiwitan sing apik

  • Scripting Python kanggo ArcGIS (Esri) - Nggawe alat geoprocessing khusus lan sinau carane nulis kode python ing ArcGIS. Bisa diundhuh lan latihan liwat Esri. Iku katon ing bibliografi kursus Penn State.

Isih tertarik kanggo sinau ArcPy? Kene siji dhaptar sumber daya kanggo neliti.

Lan pungkasanipun padha nuduhake dhaptar buku cilik dening Packthub, sing ditemokake menarik:

Wujuté, sanajan sawetara gelar master ing subyek geospasial terus ngajar Visual Basic minangka basa umum kanggo para ilmuwan non-komputer, gaya kasebut kudu dadi Python. Apa sing kudu dilakoni, yen iki wis narik kawigaten kanggo miwiti review, review lan revisi. Kita sumurup yen iki mung dadi perkiraan pisanan kanggo subyek. Saiki, kerja!

One Reply to "Python: basa sing geomatics kudu prioritize"

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.