27 Years of Microstation

microstation xm

Kita bubar ngobrol babagan kedadeyan AutoCAD ing taun 25 lan Pelajaran 6 sinau saka sejarah. Kang Microstation salah siji saka platform CAD karo kompetisi gedhe ing pasar iki, lan mesthi salah siji saka sawetara isih urip kanggo generasi kabèh sistem sing AutoCAD ngatur kanggo outshine (sales) iku kudu dipikir ing Sajarah mikrostikasi.

Microstation lair rong taun sadurunge AutoCAD (1980), minangka proyek universitas saka sedulur Bentley, sanajan ing awalnya pretensi ora minangka program komputer nanging sistem operasi sing bisa ngasilake grafis, saéngga ana hubungane karo «stasiun karya "sing klebu ora mung aplikasi komputer nanging peralatan, wektu iku disambung menyang Intergraph (saiki Hellman & Friedman), sing sebagian dipisahake sawetara taun sawisé.

Nanging kepiye carane sawijining proyek universitas saka klompok rekayasa guru dadi perusahaan sing ing 2007 ngrambah entuk keuntungan saka 389 yuta dolar? (AutoDesk kacarita $ 1,800) ayo goleki sawetara piwulang sing diimplementasikake

PESAN PERTAMA Yen ora ana perangkat keras sing ndhukung ide kita, banjur ayo mbangun
1980- 1986
Stasiun Pseudo
Ing wektu eta Microstation iku diwaca interaktif grafis-oriented bantuan-komputer (GISD), workstations iki Intergraph wiwit 1969 wis ngembangaken dhuwur-kinerja sistem teknologi.
Sakliyane periode iki, AutoCAD lagi berjuang kanthi versi 1.4 menyang 2.4, kabeh iku DOS lan wis dipopulerkan karo paling umum perintah Dibagi, Ngabucar, Ngluwihi, Ukur, Ngimbang, Puter, Skala, Peregangan, Potong.
1987-
Microstation 2.0
Iki minangka versi resmi Microstation ing sangisoré format file (DesiGN file).
Iki bertepatan karo peluncuran AutoCAD 2.6, ing wektu iku diwiwiti kanggo ndarbeni kompetensi Softdesk lan DataCAD lan ArchiCAD. Nanging Microstation tetep aplikasi mlaku dhewe ing PC miturut jeneng "ustation" emulating aplikasi CAD sing iki maintained nganti versi V8 saka 2000 taun
SEGUNDA PESAN Temokake pesaing sing paling apik lan nyoba kanggo ngesanake pelanggan. Impor mikrostikasi dwg data.
1989-
Microstation 3.0
Microstation nyoba kanggo entuk manfaat kanggo kompetisi kanthi produktivitas sing luwih gedhe, kabeh luwih cepet ing Microstation lan ora masalah karo Mac.
Ing wektu iki AutoCAD R10 tuku kedhaftar saka GenericCAD (850,000) lan tekan siji yuta kedhaftar.
1990-
Microstation 4.0
Microstation nindakake kabeh perkara sing bakal digunakake para pengguna: pager, referensi, clipping, jeneng level, penerjemah dwg.
Ing wektu iki AutoCAD berjuang kanggo kompatibel karo Mac, paling owah-owahan kasebut bakal dienalake nganti versi 12 R1992, jelasake, Microstation menang ing inovasi nanging aplikasi cilik sing perusahaan-perusahaan penting diadopsi.
1993-
Microstation 5.0
Microstation nyawiji pengendalian raster ing wangun binar, gaya garis lan ukuran.
Ing wektu iki AutoCAD ngeculake versi R13, kanggo windows lan gagal kompatibel karo UNIX lan Mac.
TERCERA PESAN Yen sampeyan ora gedhe, banjur nyoba dadi sing paling apik.
1995-
Microstation 95
versi MicroStation urip 5.5, 32 nggarap bit ing jaman windows95, pribadi AccuDraw (Snaps), windows dialog, mlaku file macem-macem lan SmartLines sing ngenalaken. Iki minangka versi paling anyar sing kompatibel karo Mac lan Linux.
Ing wektu iki AutoCAD R13 isih ing bit 16 nemtokaken ora bisa nyithak luwih akeh kanggo Mac nganti taun 2000, perusahaan iki mundhut perusahaan kanggo ngurusi garis Arsitektur lan Teknik Sipil.
1997-
Microstation SE
MicroStation urip versi 5.7 karo lambang ing werna lan katon saka sudhut kanggo gaya Office2007, iki ana salah siji versi sing akeh terus nggunakake kanggo akèh taun, sawetara fitur bisa ing Internet sing AutoCAD ngleksanakake nganti 2000 wis ngenalaken pamilih daya .
Ing wektu iki, AutoCAD ngetokake R14 lan versi LT «cahya» muncul kanggo saingan karo prices karo DataCAD lan MiniCAD, AutoCAD ndarbeni pasar, padha taun Windows 98.
CUARTA PESAN Aja ngowahi interoperability akeh, utawa pangguna sampeyan bakal sengit marang sampeyan.
1999-
Microstation J
Microstation ngetokake versi 7.0, nandakake pangembangan Jawa lan sawetara QuickvisionGL, sakdurunge ngoperasikake Basic lan MDL; versi file sing disebut Dgn V7 yaiku suwene sing adhedhasar IDGS sing digunakake dening 20 taun, saka versi 8 format IEEE-754 digunakake.
Ing wektu iki, AtuoCAD 2000 (R15) wis nduwe kesan gedhe, yaiku pemilik pasar CAD lan nggoleki pangguna kanggo ninggalake baris perintah ing salah sijine. Taun-taun nalika jendhela 2000 bakal nyeretake nggunakake mouse, AutoCAD gelut karo harga karo AutoCAD LT lan nyimpen sawetara owahan nganti versi 2002.
KELUARAN PESAN Yen kompetisi gedhe banget, coba ketik medanmu dhewe. Microstation V8 dibaca dwg asli.
2001-
Microstation V8
Kanthi release saka Microstation V8 "dipikir langka" nggoleki ora kanggo nggabungake support 64 bit, maca lan sunting DWG native, teken digital warata, arsip sajarah lan abang saka watesan ing tingkat, mbatalake, ukuran file. MicrostationV8 seeks kanggo ngapikake apa sing paling apik kanggo AutoCAD, kayata ngatur tata letak kanthi nepangake model, fungsi snaps (accusnap). Sanajan kabeh owah-owahan kasebut, Microstation dianggo ing "ustation", kang ndadekake kanthi cara sing aneh ora ngganggu memori RAM, saingga produktivitas luwih gedhe.
Uga nyawiji pemrograman VBA, lan nyadharake cara sing aneh kanggo ngontrol unit kerja.
Ing wektu iki, AutoCAD nyawiji format dwf lan CADstandard, senadyan biaya kanggo mungkasi panganggo ndhukung sadurunge AutoCAD 2000. Fungsionalitas AutoCAD nggoleki pirang-pirang perintah kanggo liwati saka baris teks menyang jendhela.
2005-
Microstation V8.5
Microstation nggoleki terus maca dwg file CADstandard lan nindakake macem-macem snaps lan nggawe PDF.
Ing wektu iki, AutoCAD 2005 (R17) nindakake akeh dandan ing antarmuka jendhela nyembul, kayata blok dinamis, tabel lan ukuran dadi loropaken.
SEXTA PESAN Nah, apa salah karo nyawang kompetisi?
2006-
Microstation V8XM
MicroStation XM (8.9 versi) wis dibuka saka ngeruk (wiwit), biyèné teka saka basa Clipper saiki dikembangaké infrastruktur NET nyoba ora kanggo "katon aneh" supaya fungsi maneh minangka subsistem a (ustation), sanajan saged njaga kapasitas produktif tanpa nyababaken RAM. XM nyoba terus katon V8, Ngapikake fungsi "sing wis tresna marang sampeyan" lan nyawiji referensi external PDF, item Cithakan, Manajemen werna Pantone lan RAL lan mbenakake katon Luwih padha AutoCAD.
Bentley Microstation XM dibukak minangka versi "sauntara", janji kanggo taun 2008 platform sing wis tetep ing pengarepan gedhe, ing siji wektu iki disebut "Mozart" uga "Atena" kabeh iku isih rahasia amba.
Ing wektu iki, AutoCAD 2007 mbenakake kapabilitas nampilake, lan kanggo versi 2008 sampeyan bisa ngimpor file. Nambah sawetara perkara sing tansah rumit (sizing lan printing) lan nambah kemampuan kanggo nggarap program "no cad" liyane

Cetha yen kompetisi antarane AutoCAD lan Microstation wis ora adil ing pangertene tartamtu kanggo 15 taun; Nalika AutoCAD minangka raksasa saka platform CAD, Microstation bisa nandhang manawa ora nggawe akeh pituku utawa ngganti format kasebut nanging saingan banget ing bidang: geo-engineering. Apa sing kedadeyan ing wektu iki, perusahaan sing saingan ing tingkat iki ora mung gumantung aspek teknis nanging uga ing prilaku internasional bursa saham lan bab-bab sing angel digambarake ing jangka panjang.

Loro perusahaan (AutoDesk lan Bentley) duwe strategi sing beda kanggo ngoperake lan ngedol, akhire kanthi proporsi beda wis kerjo.

Ana sing worth lagu ingkang Microstation, lan iku kasetyan ngrambah karo sawijining kedhaftar, padha apa mengkono karo Mac. Evangelizing pangguna Microstation nganggo gerah saka sistem banget angel, kaya mengkono karo kedhaftar AutoCAD sanajan ing laku loro wis diinstal loro pribadi ... lan bisa loro sing bajakan :).

Kompetisi iki njupuk 25 taun, akeh sing bisa ditindakake minangka masalah wektu, lan wektu ing teknologi

bisa rong taun.

Update: Ing 2011 wis diterbitake artikel liyane sing dianyari, sing ngringkes sajarah AutoCAD lan Microstation.

11 Balesan kanggo "Taun Mikrofon 27"

  1. kirim kurang versi paling anyar saka Microstation, kang Microstation 8.11 V8i, kang dibukak ing 2008, lan kang ana mbangun disebut V8i Pilih Series dibukak ing 2009.

  2. Temtu, Autodesk tansah nduweni partisipasi luwih gedhe ing pasar, sing ora bisa ngatasi bentley ... minangka esri, microsoft ...

  3. Aku pancene seneng marang review ing perusahaan loro iki, aku pancen ngucapke matur nuwun, nanging inget yen daya ekonomi sing wis ana ing Autedesk saiki luwih gedhe tinimbang Bentley, lan prabédan kuwi bisa digawe. Saliyane, Autodesk uga ngatasi kabeh piranti lunak anyar sing teka ing pasar

  4. Aku duwe wektu mbebayani, wis suwe amarga kita nggunakake versi microstation ... kanggo ndeleng yen wong liya mbantu kita.

    nyenengake yen versi kasebut urip, kanthi tingkat apresiasi sing apik

  5. Hello ...
    Aku arep takon carane aku bisa ngatur program microsstation SE kanggo nggolek apik .... amarga aku nggunakake microstatio 95 lan prints banget uga ... nanging sing ora kelakon padha ing versi SE, supaya aku kudu Printing ing 95 ...

    Nunggu jawaban, aku ngomong piye, regards ...

  6. Aku ngatur ..PUES loro program IN MY OFFICE OFFICIAL IS AUTOCAD ... ..no nanging dipercaya kula NOTHING Asing Exchange MICROSTATION ..for MUNDO..LO Minutes aku DO IN kancaku ..A ......... TAKE jam

  7. Saka 1991 digunakake Microstation (versi 3) Aku tetep setya lan mugi-mugi langgeng liyane 25 taun kompetisi, iku tansah apik kanggo duwe pilihan liyane ...

  8. Ya! Nyatane aku arep takon sampeyan supaya aku ngirim entri ing Geofumadas

  9. 10 babagan aku ora ngapunten Microstation

    Go ahead sing aku pangguna Microstation wiwit versi 4 lan aku wis ora tau nggunakake Autocad ....

    1. Watesan 32 MB menyang versi 8.
    2. LV, CO, WT & ST minangka kombinasi sing dipigunakaké kanggo netepake èntitas, tanpa bisa nemtokaké lapisan utawa kodhe numerik.
    3. Pemrograman ing MDL (The Most Dificult Language) sing nggawe kita katon bodoh sadurunge kasulitan sing mestine.
    4. The UCM's and VBA kanggo aplikasi sing tansah ora cukup kapasitas amarga padha ora ngidini kanggo ngowahi unsur.
    5. Sing padha ora ngerti ngganti basa CDM, padha nyoba nganggo JAWA lan banjur padha ninggalake.
    6. Sing padha nglirwaaken Sistem Operasi liyane.
    7. Sampun durung nerbitake format versi 8. Mantan tansah didokumentasikan.
    8. Sing MDLs V7 bab V8 lan XM ora kompatibel.
    9. Padha wis nerapake versi XM kanthi. NET.
    10. Sing versi XM ora diwenehi minangka definitif lan melu kahanane.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.