Tinjauan Wektu - Plugin kanggo ngakses gambar satelit sejarah nganggo AutoCAD

Timeviews minangka plugin banget menarik sing ngidini akses menyang gambar satelit sajarah saka AutoCAD, ing tanggal lan resolusi sing beda.

Njupuk model digital contours sing aku duwe diundhuh saka Google Earth, saiki aku pengin ndeleng gambar sajarah wilayah iki.

1. Pilih area kapentingan.

Prosese gampang. Pilih tab Wektu Waca, banjur ing ikon «Deleng Citra», kanthi ngeklik titik ing tengah area sing disenengi lan ngunggahake panel sing ujar manawa ing koordinat kasebut ana gambar sing kasedhiya kanthi tanggal panangkepan sing beda :

  • 1 zoom image 19, kanthi piksel 30 centimeters,
  • 1 zoom image 18, kanthi piksel 60 centimeters,
  • Gambar zoom 7 17, kanthi piksel 1.20 meter,
  • Gambar zoom 7 16, kanthi piksel 2.30 meter,
  • Gambar zoom 7 15, kanthi piksel 4.60 meter,
  • lan 7 zoom gambar 14, kanthi piksel 9.3a meter,


Nalika aku milih resolusi 17, banjur nuduhake tanggal gambar kasebut:

  • 6 wong sing Airbus tanggal, November lan Desember 2018, lan pungkasan iki mung rong sasi kepungkur (16 2019 Februari).
  • Uga nuduhake kula sing ana DigitalGlobe saka Juli saka 2017.

2. Bukak gambar sing dipilih.

Sawise gambar dipilih ing opsi Pandang, kita bisa ndeleng gambar ing resolusi kasebut lan ing lapisan AutoCAD sing wis digunakake.

3. Tambah urutan historis.

Pencet tombol "nambah tampilan wektu" kita bisa milih urutan gambar saka wilayah sing padha kanggo nggawe perbandingan.

3. Entuk gambar.

Temtunipun, aplikasi kasebut menarik banget, amarga sampeyan bisa ndeleng gambar ing area sing kasedhiya lan uga kemungkinan tuku saka panyedhiya. Sampeyan kudu dipikirake manawa gambar sing kasedhiya dudu mozaik, nanging urutan tembakan satelit kanthi tumpang tindih. Gambar ing ngisor iki nuduhake tumpang tindih antarane rong gambar Zoom 19 lan siji gambar Zoom 14 sing ana ing latar mburi.

Layanan durung kasedhiya, nanging bakal dadi fungsionalitas premium saka Plex.Earth Plugin kanggo AutoCAD.

Umumé, aku nemokake cukup menarik, kanthi akeh potensial; ing tangan siji kanggo ngerti informasi sing kasedhiya saka wilayah tartamtu, nggawe pangowahan pangowahan sajarah. Sing paling apik, bisa digunakake ing AutoCAD, sanajan ing versi paling anyar; Kanthi sesanti "piranti lunak minangka layanan" amarga tanpa kudu tuku gambar, sampeyan bisa nggunakake gambar satelit kanthi langganan layanan Plex.Earth.

Ing istilah dandan sing bisa entuk manfaat saka pangguna yaiku nuduhake kothak kothak ing coverages sing kasedhiya ing area sing dikepalanake, tinimbang dadi point-to-point; amarga sampeyan bisa ndeleng sawetara coverages ing Google Earth.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.