CAD / GIS antarane Prioritas Perangkat Lunak gratis

gambar

Yayasan Piranti Lunak Gratis (FSF) digawé ing 1985 kanthi niat ningkatake panggunaan, pengembangan lan pangayoman piranti lunak ing lisensi non-proprietary saka skema komersial. Liwat Gigabriones Aku sinau sing FSF ngumumake 11 proyek prioritas, kalebu rong perkara ing geospasial:

Pengganti Google Earth

gambar

Ana pirang-pirang usaha balon virtual ing format eksklusif, kayata Titan saka Leica, ArcGIS Explorer saka ESRI, virtual bumi saka Microsoft, World Wind saka NASA lan GeoShow.

Nanging, Google Earth paling populer, amarga konsumsi sumber daya sing luwih murah dibandhingake karo liyane lan amarga Google uga wis tanggung jawab kanggo nggawe gangguan. Penyebaran iki wis ningkatake jumlah data sing ana lan mulane wong seneng; supaya FSF nggoleki penggantian kasebut kanthi gratis.

Sampeyan mangertos yen sampeyan ora bisa ngakses data Google nanging sampeyan bisa maca file kml, ngakses sumber data liyane ing standar OGC, kalebu basis Bukak Street Peta (OSM) lan uga ing garis kolaborasi Marble.

Pustaka kanggo OpenDWG libraries

Ing kene, kita nemokake proyek sing dimaksudake kanggo ndhukung panggunaan, distribusi, lan standarisasi miturut lisensi gratis kanggo format CAD. Iku bakal ora ala yen kita elinga yen Open Design Alliance loro saka inisiatif kaya IntelliCAD sing padha disebabake idea iki, sethitik wis ngatur apa sawise taun DWG 2000 karo cara edan kanggo ngganti paramèter dening Autodesk lan Bentley V7 kang wis ora ngatur kanggo pass malah ana spesifikasi saka V8 sing kasedhiya.

Mulane, akeh program terus mbukak mung format lawas karo alasan sing ora ana dukungan standar nalika Bentley lan AutoDesk padha duwe rencana kanggo taun sabanjuré.

Proyèk liya sing dadi prioritas SFS yaiku:

Gnash, pamuter kanggo file flash

Coreboot, solusi kanggo BIOS gratis

Piranti lunak kanggo ngganti Skype

Perangkat lunak gratis kanggo ngowahi video

GNU Octave, panggantos kanggo Matlab

Pandhuan router jaringan

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.