2014 - Prediksi singkat saka konteks Geo

Iku wektu kanggo nutup kaca iki, lan ing adat saka wong-wong sing cedhak siklus taunan, aku ngeculke sawetara garis apa bisa kita nyana ing 2014. Kita bakal ngomong luwih nanging saiki, yaiku taun pungkasan:

Ora kaya èlmu sanès, dhèwèké dhewe kecenderungan ditemtokake dening bunder apa sing kedaden karo hardware lan panggunaan Internet.

  • Ing satengahe, tablet luwih kuat + sistem operasi sing luwih dhuwur + solusi sing mboko sithik ngganti Laptop = luwih akeh tablet ... Ora kudu luwih murah nanging ya ana hubungane karo kapasitase. Ponsel cerdas njupuk Panggonan ing komunikasi kanthi matesi ukuran.
  • Lan ing sisih web: Meh kabeh saka méga, ubungan karo meh sembarang perangkat lunak sing tahan ing desktop, Efesus liyane produktif saka jaringan sosial, liyane muspra kanggo nggawa donya nyata kanggo pepanggihan web.
Nyetel setelan geo

Ing piranti lunak GIS gratis

Bakal dadi taun sing menarik kanggo OpenSource. QGis, kanthi acara panen gedhe; kang lunak sing matured sawise masyarakat, duwe kurang tantangan ndhukung sing gvSIG, kang saiki wis akeh komunitas nanging sawetara gawe karo total pengabdian. We ngerti lan kita muji gaweyan digawe dening Foundation kanggo manggonke model, nanging kita uga pracaya sing bisa miwiti sadurungé, nalika mili liyane dhuwit iki nandur modhal ing pembangunan meh tikel, Luwih pungkasan, kang Akibate ndadekke biaya dhuwur saka sokongan.

Piranti lunak gratis ora kanggo kompetisi, ora babagan sing luwih apik. Nanging iku penting kanggo urip karo solvency ing babak saka kedhaftar banget nuntut, gaya menyang maya, mobile ing sistem Android, Multidiscipline sing nyawijikaké gamblang geomarketing karo tliti topografi, aplikasi sensor lan jarak kanggo geoengineering.

Model beda, nanging sampeyan kudu sinau saka loro. Tantangan kanggo internasionalisasi gvSIG jelas, nanging kudu ngasilake bisnis sing wis tuwa lan pesen sing seimbang. Usaha kanggo ora ngembangake roda QGis iku wicaksana, nanging kudu nyegah monopoli dening dhukungan nilai dhuwur.

BoundlesSadurunge kita weruh niat karo Portable GIS, nanging saiki kita bisa narik kawigaten babagan Boundles, sing kapisan dikenal minangka OpenGeo, sing saiki menehi dhukungan lan nilai tambah ing solusi sing nggabungake bagean ekosistem:

  • Kekuwatan QGis minangka klien tipis,
  • Kabeh pangembang OpenLayers,
  • Kapasitas GeoServer sing ora bisa dititeni kanggo data ing web, ditambahake menyang GeoWebCache kanggo tesis sing efisien,
  • Lan PostGIS / Postgres kanggo manajemen, analisis loro mudhun lan ing méga lan njupuk buku saka wacana panriman sing cukup.
Pitakonan sing dibutuhake:
Apa kombo liyane?
Pustaka ora disambungake karo baris iki?
Apa sing bakal dadi GvSIG Boundles?
Apa kombinasi karo MapServer?
Apa uDIG bisa nggayuh popularitas kakangné?
Bakal SEXTANTE bisa urip yen jago dewe dadi kepengin banget karo GRASS?
Carane akeh developer durung duwe gvSIG saiki?
Kepiye babagan ESRI?
Akeh respon kasebut ora dadi kapentingan kanggo pangguna umum, nanging kanggo pembuat keputusan, salah sawijine amarga dheweke wis dijupuk, utawa amarga padha urgen.
Lan senadyan ora mesthine, kita kudu ngakoni kanthi kepuasan banget yen piranti lunak kode free GIS durung tau dadi njanjeni. Dadi 2014 wis janji, ora kanggo kabeh. Sing popularized dening nggawe ekosistem, liyane kanggo tuwuh ing masyarakat, khusus ing apa wae.

Piranti lunak pribadi.

Ing kene gaya beda, amarga kapentingan ekonomi, kayata kita bakal weruh prilaku kaya ing gedhe:
  • ESRI, ing waktu luangmu.
  • AutoDesk nyedhaki mitra sing luwih gedhe amergo kerusuhan pasar saham. Saderengipun GIS punika sanes bisnis panjenengan, langkung kathah dados manufaktur, animasi lan arsitektur.
  • Intergraph tambah akeh babagan solusi super sing ndadekake Geomedia + Erdas.
  • Bentley mundhut luwih akeh pelanggan bisnis, ing niche: Prasarana Infrastruktur lan Plant. Ing wilayah GIS, mung tren menyang tablet lan kemampuan kanggo sesambungan karo tim lapangan.
  • Mapinfo ... Apa isih ing prioritas PB?

Ora ana sing gedhe-gedhe ing dheweke.

  • Supergis, ing wanci-wanci taksih nindakaken ESRI, lan ngupados pasar barat.
  • GlobalMapper, stabil, nandhang saka pembajakan sing ora ngapunten alat sing ora nglakoni kabeh nanging apa ora ... Kepriben kita. Iku apik.
  • Manifold GIS ... Ora ana prakiraan, sawise akeh kahanan garing lan pati dibandhingake agresivitas awal.
  • Liyane ... Nggolek rumus ajaib.

Nalika iku LibreCAD?

Iku ngagetno kemajuan sing wis suwe, karo apa sing wis ditinggal kanthi abysmally. Senadyan usaha, ora nemokake cara kanggo nggabungake masyarakat ... sing mratelakake panemume, ora bakal kedadeyane yen konsentrasi ing disiplin sing wis liwati. A CAD 2D kanggo nggawe rencana konstruksi sing ora disusun ing BIM, dianggep dilestarekake.

Tren Bisnis ing 2014

Ing paling ing konteks kita, iku bakal njupuk dicokot ing apa kita ngerti bakal kelakon siji dina modeling nyata-donya (bim), ngendi converge dhisiplin: Jupuk data, geospatial, desain CAD lan operasi saka fasilitas.
Ing 2014 modeling CAD bim nandheske, nanging dalan iki bakal alon liwat standar rin. OpenSource alon maneh ing CAD punika lepat, iku mencet lan materializes standar. Antarane gedhe-gedhe, desain bakal teka luwih cedhak karo operasi, sawetara BIM nanging diwatesi kanggo digunakake ing kahanan khusus. Asil paling apik bakal revolve watara standar kutha pinter, kang progresses, saiki manufaktur lan gawe mikir bab kang siap, nanging akeh tetep ngenteni.
Iku bakal dadi taun sing apik kanggo Cadastre, elinga apa taun iku, lan mesthi garang anjir terus analisis kuat apa kedaden kanggo statements saka Cadastral 2014. Modeling kemajuan garang iki digawe menyang standar lan conto nyata saka LADM, seda cukup conventional pemetaan, akademik lan perusahaan swasta wis dipanggonke dhewe uga cukup, nanging ora kabeh institusi umum katahan jangkah, supaya iku ora jelas Recovery saka biaya lan yen tenan hak umum katon minangka informasi ing alur kerja sing nggampangake urip pangguna.
Supaya bisnis GIS sing komprehensif bakal terus ngliwati geolokasi, yaiku prestasi gedhe. Nanging kita sumurup, yen GIS wis luwih akeh, akeh disiplin sing isih ana. Taun iki kita bisa nyana luwih akeh saka tim panangkapan lan modelling, senadyan kita ora bisa ngomong yen bakal nggabungake gaya ing bisnis sing non-spesialis nganakake mata.
Amerika bakal gedhe taun, kanthi mata ing Piala Donya ing Brasil, bakal narik pirang-pirang acara internasional. Lan kita bakal weruh eksperimen nggawe Forum Geospasial Amerika Latin ing Meksiko.

Kanggo liyane

Kita kudu positif. Sugeng wis teka ndeleng akun jejaring sosial dadi bisnis, blog entuk wewenang, a NosoloSIG sing bali karo sukses gedhe, putra sukses ngrampungake sekolah menengah, lan ibu tuwa menehi kita liyane taun perusahaan ...
... cahya cahya mata kita kaya sing sepisanan, ing pojokan peteng, ing kamar mobil, ing kelas, ing jendela gedhe ...
Taun anyar seneng lan apik.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.