2014 - Prediksi ringkes babagan konteks Geo

Wayahe wis cedhak karo kaca iki, lan kaya adat kebiasaan kita sing nutup siklus taunan, aku bakal nerangake sawetara perkara sing bisa diarepake ing 2014. Kita bakal luwih akeh ngobrol mengko, nanging saiki, yaiku taun kepungkur:

Ora kaya èlmu sanès, ing atiku, tren ditetepake kanthi bunder apa sing kedaden ing hardware lan panggunaan Internet. 

  • Siji tangane, tablet sing luwih kuat + sistem operasi sing luwih bisa + solusi sing mboko sithik ngganti Laptop = luwih akeh adol tablet… Ora kudu luwih murah nanging ana gandhengane karo kapasitase. Smartphone njupuk Panggonan ing komunikasi amarga watesan ukuran.
  • Lan ing sisih web: Meh kabeh saka méga, sesambungan karo meh kabeh piranti lunak sing bisa urip ing desktop, migunakake jaringan sosial sing luwih produktif, luwih akeh panemu kanggo narik donya nyata menyang web.
Nyetel setelan geo

Ing piranti lunak GIS gratis

Iki bakal dadi taun sing apik kanggo OpenSource. QGis, kanthi acara panen sing hebat; Amarga minangka piranti lunak sing wis diwasa sawise komunitas, mula bakal entuk tantangan sing luwih sithik tinimbang gvSIG, sing saiki wis akeh komunitas nanging sawetara pangembang sing darmabakti. Kita ngerti lan menehi selamat kanggo upaya sing ditindakake Yayasan kanggo nyelehake model kasebut, nanging kita uga yakin bisa diwiwiti luwih dhisik, nalika dhuwit luwih akeh sing diinvestasikan kanggo pembangunan meh tikel, saengga pungkasane ngasilake biaya kesinambungan.

Piranti lunak gratis dudu babagan saingan, dudu babagan sapa sing luwih apik. Nanging penting banget supaya bisa urip kanthi solvabilitas ing konteks panjaluk sing akeh saka pangguna, gaya awan, ponsel ing sistem Android, multidisiplin sing nggabungake kesederhanaan geomarketing kanthi presisi topografi, aplikasi sensor lokasi sing adoh lan jarak karo geoengineering.

Model kasebut beda, nanging sampeyan kudu sinau saka kalorone. Tantangan internasionalisasi gvSIG pancen janjeni, nanging kudu ngasilake bisnis sing diwasa lan pesen sing seimbang. Upaya ora nggawe maneh roda QGis iku wicaksana, nanging kudu nyegah monopoli kanggo dhukungan dhuwur.

BoundlesSadurunge kita weruh niat karo Portable GIS, nanging saiki kita mikiraken visi kasebut Boundles, sing kawitan dikenal minangka OpenGeo, sing saiki menehi dhukungan lan nilai tambah ing solusi sing nggabungake bagean ekosistem:

  • Kekuwatan QGis minangka klien tipis,
  • Kabeh pangembangan OpenLayers, 
  • Kapasitas GeoServer sing ora bisa dibantah kanggo data ing web, ditambahake menyang GeoWebCache kanggo nggawe teselasi luwih efisien,
  • Lan PostGIS / Postgres kanggo manajemen, analisis loro ing ngisor lan ing méga lan maring toko buku sing wis cukup.
Pitakonan sing dibutuhake:
Apa kombo liyane?
Bakal toko buku sing ora disambung karo baris iki bisa urip?
Apa sing bakal dadi GvSIG Boundles?
Apa kombinasi karo MapServer?
Bakal uDIG bisa tekan popularitas adhine?
Apa SEXTANTE bisa urip yen sponsor dadi obsessed karo GRASS?
Carane akeh developer durung duwe gvSIG saiki?
Pinten babagan ESRI ingkang dipunginakaken ing ngandhap punika?
 
Akeh jawaban kasebut ora ngutamakake panganggo sing umum, nanging padha ngupayakake para pembuat keputusan, utawa amarga wis dijupuk, utawa amarga kudu cepet-cepet nindakake.
Lan sanajan durung mesthi, kita kudu ngakoni kanthi marem manawa sadurunge ora ana piranti lunak GIS open source ing wektu sing janjeni. Dadi 2014 janjeni, kanggo rekor, ora kanggo kabeh wong. Sing misuwur amarga nggawe ekosistem, sing liyane tuwuh ing komunitas, khusus kanggo apa wae.
 

Piranti lunak pribadi.

Ing kene gaya beda, amarga kapentingan minangka ekonomi, kayata kita bakal weruh prilaku sing padha karo gedhe: 
  • ESRI, ing waktu luangmu.
  • AutoDesk nyedhaki mitra sing luwih gedhe amarga keruwetan krisis pasar saham. Sadar yen GIS dudu urusane, mula nggawe manufaktur, animasi lan arsitektur.
  • Intergraph minangka bagian saka solusi super sing ndadekake Geomedia + Erdas.
  • Bentley tuku luwih akeh pelanggan bisnis sing mbukak, ing ceruk: infrastruktur Teknik lan Pabrik. Ing wilayah GIS, mung tren menyang tablet lan kemampuan kanggo sesambungan karo tim lapangan.
  • Mapinfo ... Apa prioritas PB isih ana?

Ora ana sing gedhe-gedhe ing dheweke.

  • Supergis, ing wekdal tanpa wates kanggo apa ESRI ora, lan looking for pasar kulon.
  • GlobalMapper, stabil, gerah pembajakan sing ora ngapura alat sing ora nindakake kabeh, nanging apa sing ditindakake ... Hormat. Pancen apik.
  • Manifold GIS ... Ora ana prakiraan, sawise akeh kahanan garing lan pati dibandhingake agresivitas awal.
  • Liyane ... Nggolek rumus ajaib.

Nalika LibreCAD?

Kaget manawa kemajuan sing wis kita lakoni, kanthi prekara sing ora nate mundur. Sanajan upaya kasebut, dheweke ora nemokake cara kanggo nggabungake komunitas ... sing miturut pendapatku, ora bakal kelakon yen dheweke fokus karo disiplin sing wis usang. CAD 2D kanggo nggawe rencana konstruksi sing ora dikepengini ing BIM, mesthi lali.
 

Tren Bisnis ing 2014

 
Paling ora ing konteks kita, butuh sawetara wektu apa sing kita ngerti bakal kelakon ing sawijining dina: Pemodelan donya nyata (BIM), ing endi disiplin bakal melu: njupuk data, desain geospasial, desain CAD lan operasi infrastruktur.
 
Ing 2014 CAD bakal negesake modeling BIM, nanging dalane bakal alon amarga umur standar standar. Kelambatan OpenSource ing CAD bakal disalahake maneh, amarga sing nggawe tekanan lan materialisasi standar. Antarane sing gedhe, desain bakal nyedhaki operasi, sawetara BIM nanging winates kanggo digunakake ing konteks khusus. Asil paling apik yaiku babagan standar kanggo kutha cerdas, sing lagi maju, saiki supaya pabrikan lan pangembang mikir babagan siyap, nanging isih kudu ngenteni.
 
Bakal dadi taun sing apik kanggo Cadastre, ayo elinga taun iki, lan sejatine para perokok FIG bakal terus nganalisis apa sing kedadeyan karo deklarasi Cadastre 2014. Ing pamrograman sing dirokok, akeh kemajuan sing digawe kanggo standar lan conto nyata LADM, dheweke seda banget Saka kartografi konvensional, akademi lan perusahaan swasta wis posisi awake dhewe kanthi cukup, nanging ora kabeh institusi umum maju kanthi kecepatan sing padha, mula pamulihan biaya bisa dipertanyakan lan apa ukum umum sing katon minangka informasi ing alur kerja sing nggawe urip luwih gampang kanggo pangguna.
 
Dadi bisnis GIS sing komprehensif bakal terus muter ing geolokasi, sing minangka prestasi gedhe. Nanging kita ngerti manawa GIS luwih bisa ditawakake, ing pirang-pirang disiplin ilmu sing isih menehi kekayaan. Ing taun iki kita bisa ngarep-arep luwih akeh babagan alat panangkepan lan pemodelan, sanajan kita ora bisa ujar manawa bakal nggabungake tren ing bisnis sing ora duwe spesialis.
 
Amerika bakal nemoni taun sing apik, kanthi mripat ing Piala Dunia ing Brasil, bakal narik sawetara acara internasional. Lan kita bakal weruh eksperimen nindakake Forum Geospatial Amerika Latin ing México.

Yen ora

Kita kudu positif. Seneng ndeleng akun media sosial dadi bisnis, blog entuk wewenang, a NosoloSIG sing bali kanthi sukses gedhe, putra sukses ngrampungake sekolah menengah, ibu sing tuwa menehi kita setahun luwih perusahaan ...
... a cah wadon kanggo cahya mata kita kaya sing pisanan, ing pojok peteng, ing kabin mobil, ing kelas, ing jendhela gesang ...
 
Taun anyar seneng lan apik.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.